пʼятницю, 19 жовтня 2018 р.

Юні екологи пізнають  і досліджують  неперевершений світ рослин

18 жовтня 2018 року вихованці гуртка "Юні екологи" Маслюк Анна і Денисенко Світлана взяли участь в роботі профільної наукової школи «Актуальні проблеми та сучасні тенденції досліджень в галузі біології», яка відбулася на базі Національного  ботанічного саду ім.М.М. Гришка НАН України.
Під час пленарної частини профільної школи про заходи в рамках співпраці МАНУМ із закладами вищої освіти та науковими установами Національної академії наук України розповіла Соловйова Ірина Василівна, методист КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді».
Гапоненко Микола Борисович, заступник директора з наукової роботи Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка НАН України ознайомив аудиторію з історією створення ботанічного саду, напрямами діяльності його 8 наукових відділів та 2 лабораторій, складом колекцій рослин, що зібрані з усіх ботаніко-географічних регіонів світу і нараховують понад 10 тисяч видів, форм і сортів.









На власні очі буяння рослин учасники профільної школи побачили під час мотиваційно-навчального практикуму на базі колекційних і експозиційних ділянок та оранжерейного комплексу. Наукові співробітники Національного ботанічного саду імені М.М.Гришка НАН України ознайомили дітей з рослинами ботаніко-географічних ділянок, дендрарію, колекційно-експозиційних та квітково-декоративних ділянок, колекцій плодових, овочевих і лікарських рослин, рідкісних рослин флори України. Багато позитивних емоцій подарувала екскурсія до оранжерейного комплексу ботанічного саду, в якому зібрано понад 3000 зразків тропічних та субтропчіних рослин. Гордістю цього зібрання є екзотичні орхідеї та сукуленти, ароїдні, бегонієві, лілійні, вересові колекції.

Значною первагою профільної наукової школи була й можливість поспілкуватися з науковцями, отримати консультації та корисні поради щодо дослідження з проблем інтродукції та акліматизації рослин, збереження рідкісних та зникаючих видів, фітодизайну.




Безперечно, юні шанувальники природи не просто зарядилися позитивом, а й збагатилися новими знаннями про ботаніку, загорілися бажанням пізнавати і досліджувати неперевершений світ рослин.

Немає коментарів:

Дописати коментар