неділю, 28 жовтня 2018 р.

ІІ Всеукраїнський фестиваль «НАУКА НА СЦЕНІ»

26-27 жовтня 2018 року в Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна пройшов ІІ Всеукраїнський фестиваль «НАУКА НА СЦЕНІ» (відбірковий етап), переможці якого будуть представляти нашу країну восени 2019 року на ХІ міжнародному фестивалі «Science on Stage» в Португалії. На фестиваль у Каразінський університет приїхали більше 70 вчителів з різних областей України.

Всі учасники представляли свої проекти та експерименти для оцінювання та відбору міжнародним журі у наступних формах-категоріях: на стендах виставки-ярмарку, що є головним елементом фестивалю; на студіях (інтерактивні практичні студії).
У роботі журі взяли участь гості з Європи: професор Федеріко Аддреолетті (Італія), доктор Девід Фітонбі (Великобританія), мр. Льюіс Квінн (США), а також  науковці та викладачі Харкова.



Ось деякі ідеї проектів для вчителів різних дисциплін:
1) Як за допомогою яблука, графіту, програми Scratch, набору MaKey MaKey та дитячої творчості створити інтерактивні плакати з будь-якого предмету? Які овочі, фрукти проводять струм, а які ні? - хімія, біологія, фізика, інформатика, українська мова та література, мікроелектроніка дадуть відповіді на ці запитання, а винахідливі учні зможуть створити свій проект - інтерактивний навчальний плакат, який приводиться в дію завдяки фруктам та овочам, що проводять струм.
2) Як за допомогою борошна, крохмалю, солі, крему, ароматизаторів створити натуральний пластилін, вивчити англійську мову, географію, інформатику , хімію? Дуже просто: створити фігурки тварин та спілкуватися англійською про них та їх різновиди, вивчаючи паралелі, меридіани місць їх існування.
3) А як за допомогою повітряної кульки, пластикової пляшки показати вплив чипсів та сухариків на шлунок людини? Що таке лепбук і як його створити разом зі своїми учнями? Як використовувати проектну технологію "кроссенс" для вивчення будь-якого STEM-предмету?

4) Як провести детективну біологічну експертизу щодо відомого вірша "Ходить гарбуз по городу?" та дізнатися Чи міг офіційно одружитися огірок та диня, щоб популяція городу не зникла? - біологія, екологія та література можуть бути об'єднаними для ефективного навчального результату та для системності мислення дітей.
5) Як за допомогою мийки (мочалки) вивчити дроби та навчити цьому діток з особливостями розвитку? Що таке мультисенсорне навчання та як його запроваджувати у практику за допомогою недорогих підручних засобів та обладнання?
Мені також пощастило  представляти свій проект на фестивалі «STEM – ОСВІТА НА УРОКАХ БІОЛОГІЇ».


За рішення журі проект визнаний одним з найкращих. Ще одна висота взята! Що далі??? А далі ...... серйозно зайнятися вивченням англійської мови!!

Немає коментарів:

Дописати коментар