суботу, 9 червня 2018 р.

Міжнародні GLOBE Ігри 2018: день 1 - приїзд в Чехію, перше знайомство з Прагою

Добрий день, дорогі читачі та гості блогу.  З цього посту почну детальну розповідь про нашу поїздку до Чехії. Отож, поїхали!)))) Подорож  до Чехії розпочалася 30 травня о 7.00 автобус Київ - Прага з автовокзалу "Видубичі". Автобус шикарний двоповерховий. Займаємо свої місця на другому поверсі. Клас!!! В кожного пасажира  смарттелевізор. Хочеш дивися фільми, хочеш слухай музику, або просто "гуляй" просторами Інтернету. Попереду 24 години дороги. Так що, час є! 
Уточнюю, хто це ми. Ми - це команда України у складі 6 чоловік (2 вчителя і 4 учні). Україна вперше бере участь у Міжнародних GLOBE іграх. Виходить, що ми перші!
Ідемо на Житомир, далі Рівне, Львів, Мостиська, пункт прикордонного і митного контролю "Шугині". Близько шести годин на обох прикордонних пунктах (Україна - Польща). Забагато!!!)))) Далі ми їдемо територією Польщі. Це зразу відчувається, впершу чергу по автошляхах.
Перемишль - одне з найстаріших міст Польщі, розташоване за 7 кілометрів від українсько-польського кордону. 
Зупинка в нічному Кракові - місті польських королів із цікавою багатостолітньою історією та старовинною європейською архітектурою.
Остання зупинка в Польщі - Катавіце, але ми проспали. ...прокинулися на території Чехії. І ніяких тобі кордонів і багатогодинних черг. Краєвиди навколо зачаровують. Вражає чистота і порядок! 
Ось передмістя Праги....
Ранок, 7.30 - ми  на автовокзалі "Флоренс" (Прага). Нам необхідно дістатися до міста Гумполец. На 9.00 квитків всім не вистачає. І тому беремо квитки на 13.00. Реєстрація до 17.00. Добиратися до місця призначення до двох годин. Ми встигаємо!
... Вирішуємо максимально корисно використати час і по можливості як найбільше познайомитися з столицею Чехії.
Прага – одне з найпрекрасніших міст світу. У її історичному центрі, що унікально зберігся та який в 1992 р. внесений до списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО, відображаються одинадцять століть історії. Це культурно багате місто, повне прекрасних пам'ятників, чарує не лише своєю вражаючою і різноманітною архітектурою, а також захоплюючими панорамними виглядами, але і інтимною, романтичною атмосферою, яка створює настрій для довгих прогулянок. 
В празькому метро. Їдемо на Карловий міст. 

Скульптура голови Кафки

 На вулицях Праги

Карлів міст, відкритий у далекому 1380, пов'язує Старе місто з Празьким градом. Середньовічна будівля заслужено вважається однією з найбільш оригінальних, легко пізнаваних і красивих пам’яток Праги, справжнім символом міста. Карлів міст спочатку був названий Празьким, однак потім був перейменований на честь короля Карла IV. Головною прикрасою цього мосту, що спирається на 16 арок, є 30 скульптурних груп, здебільшого релігійної спрямованості.



Немає коментарів:

Дописати коментар