понеділок, 2 липня 2018 р.

Збір лідерів Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент»

25-28 червня 2018 року в Національному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді Міністерства освіти і науки України був проведений збір лідерів Всеукраїнської дитячої спілки «Дитячий екологічний парламент» та юннатських секцій охорони природи, в якому взяли участь представники з 23 областей.
Київську область представляли вихованці гуртка «Юні екологи» КЗ КОР «Центр творчості дітей та юнацтва Київщини» - учні  Жоравського НВК Волошина Ірина, Опанасенко Віталій, Федорович Євген та учениця Лемешівської ЗОШ – Муртазіна Альона.  
В рамках заходу був проведений круглий стіл «Еколого – просвітницька та природоохоронна робота в рамках діяльності дитячого парламентаризму», де юні парламентарі доповідали про природоохоронну роботу регіональних осередків ДЕП, юннатських секцій охорони природи, ділились та обмінювались досвідом. Важливим аспектом роботи круглого столу стали питання створення та розширення осередків ВСД «ДЕП» в регіонах, залучення молоді з активною громадянською позицією до дитячого парламенту.
Юні парламентарі працювали на засіданнях робочих груп, де готували звернення до органів державної влади, що стосуються проблем у різних сферах життя України, які їх турбують та пропонували своє бачення та можливі шляхи їх вирішення.
На майстер-класі «Частинку дитячого тепла – захисникам держави» юннати своїми руками виготовляли подарунки воїнам АТО, плели маскувальну сітку,  цікаво та весело провели час за тренінгом «Карусель тімбілдінга», відвідали Національний Музей Історії України, Національний академічний драматичний театр ім.. Івана Франка, численні екскурсії по місту Києву.
Юні парламентарі взяли участь у діловій грі «Екологічна криза у водній акваторії»
Для керівників делегацій був організований майстер – клас від компанії «InterSystems» «Використання сучасних шкільних лабораторій та інших приладів і техніки у кабінетах біології, хімії і фізики». 
Урочисте закриття заходу відбувалось 28  у теплій, дружній атмосфері. Юні парламентарі вразили своїми музичними, пісенними, танцювальними та віршованими виступами.  Приємно, що концертну програму відкривала наша Ірина Волошина піснею «Україна – моя країна». Учасники заходу отримали грамоти за плідну роботу у сфері екологічного парламентаризму, а керівники – подяки за змістовне екологічне виховання своїх юннатів.

Немає коментарів:

Дописати коментар