середу, 16 листопада 2016 р.

Споживаймо енергію розумно! або як пройшов Тиждень енергозбереження 

З кожним роком, в умовах зростаючого дефіциту енергоресурсів та постійного підвищення їх ціни, питання енергозбереження та ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів набувають все більш важливого значення. Тому, на початку опалювального сезону стало вже традиційним проведення Тижня енергозбереження.  З  7 по 11 листопада в Лемешівській ЗОШ І-ІІІ ст.. пройшов Тиждень енергозбереження.
В цей період всі ми хочемо відчувати себе захищеними від холоду і непогоди, мати теплі домівки і комфортні умови праці та відпочинку.  Фахівці вважають, що до 40% енергії в побуті можна заощадити простими і безкоштовними заходами і кожна окрема людина може зробити на своєму робочому місці чи вдома скромний внесок до загальної справи енергозбереження. 
    Адже, розумне та ефективне використання енергоносіїв в побуті не тільки зменшує витрати в бюджеті кожної родини, а й зміцнює економічний стан країни. Так у кожному класі нашої школи створено енергопатрулі з метою постійного контролю за економним використанням енергоносіїв.
В рамках тижня відбувся усний журнал для учнів 8-9 класів «Рівень енергетичної безпеки України». Учні 10-11 класів переглянули фільм «Спеціальні резерви нафти». В кожному класі пройшли виховні  години на енергозберігаючу тематику.

    Чим раціональніше ми використовуємо тепло та електричну енергію, тим менше втрачається природних ресурсів, зберігається довкілля від забруднень. 
    Тому, звертаємося до всіх - ощадливо використовуйте електроенергію, тепло, воду, природний газ: утеплюйте вікна, двері, під'їзди своїх домівок, регулюйте споживання енергоносіїв, запобігайте їх марнотратному використанню не лише під час Тижня енергозбереження, а повсякденно і повсякчас. 
    Споживаймо енергію розумно! 



Немає коментарів:

Дописати коментар