понеділок, 21 листопада 2016 р.

Міжнародний Фестиваль «Наука на Сцені». Всеукраїнський відбір STEM вчителів для участі у фестивалі Science on Stage – 2017 у м. Дебрецен (Угорщина):  як все було

19 листопада на базі Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна відбувся Всеукраїнський відбір STEM вчителів для участі у фестивалі Science on Stage – 2017 у м. Дебрецен (Угорщина). Десять кращих  проектів з України було відібрано членами Європейського журі для участі в Міжнародному Фестивалі, який відбудеться в липні 2017 року в Угорщині. В десятку кращих потрапив і наш проект "Формування дослідницьких компетентностей в процесі вивчення біології".

А тепер про все по порядку.
Про проект "Science on Stage"
Ідея проекту: Зібрати разом викладачів і вчителів природничо-наукового циклу для обміну найбільш вдалими і практично застосовними інноваціями та методами навчання, а також продуктивними ідеями поліпшення викладання та мотивації дітей вибирати предмети природничо-наукового циклу в якості майбутньої професії.
На даний момент в співтовариство входять 27 європейських країн (з травня 2016 року - Україна). Працівники Каразінського університету стали регіональними представниками цієї Європейської організації та були зареєстровані як Національне регіональне представництво України. «Наука на сцені» вважає, що кращий спосіб поліпшити становище в галузі точних наук - це МОТИВУВАТИ вчителів покращувати і удосконалювати їхні методики. Організацію було створено під патронатом Євросоюзу 2000 року; зараз вона налічує в своїх рядах понад 100 000 вчителів Європи.
Цілі проекту:
1. Передача передового європейського досвіду вчителів у галузі наукової освіти (предмети природничо-наукового циклу: математика, фізика, хімія, біологія, екологія, інформатика, інженерно-технологічні науки, як на університетському рівні, так і на рівні середньої та початкової школи) шляхом подання проектів на європейській конференції Science on Stage раз на два роки.
2. Проведення спільних семінарів з перерахованих вище предметів, спільна проектна діяльність.
3. Створення загальної бази даних вчительських інновацій

Як ми потрапили на Європейський Фестиваль?!


Часу на роздуми мало. Вирішила: беремо участь! Над проектом працювала недовго. Матеріалу було достатньо. Умови: опис досвіду – 1 сторінка; презентація – 15 слайдів. Але… МОВA ПРЕЗЕНТАЦІЇ ДОСВІДУ - АНГЛІЙСЬКА! Нічого! Справилися! ….І отримали запрошення на участь у відборі.  Я про все розповідаю в множині. Ми – це   Наталія Василівна Бойко, вчитель біології і за сумісництвом – автор блогу «Біоманія» і Тетяна Борисівна Македон, вчитель англійської мови і просто чудова людина. 
19 листопада на годиннику  6-30.  Харків нас зустрічає морозним, сонячним ранком. На вокзалі на нас чекає Даша, аспірантка ХНУ ім. В.Н. Каразіна. На метро (з пересадками) добираємося до університету. Знайомимося з університетом. Далі кава-брейк.

Головний день фестивалю "Ярмарок педагогічних ідей та інновацій вчителів вчителів природничо-наукового профілю (Ярмарок STEM - викладачів)"
10-00 - реєстрація. Готуємо місце для презентації свого проекту (кожному учаснику виділено стіл, стенд).
Паралельно проходять сесії:
Інтерактивна лекція почесного гостя та Голови Європейського журі Проф. Давіда Фітонбі "Знайомство з організацією Науки на сцені в Європі - від вчителя до вчителя, основна мета та місія організації".

Виступ запрошеного члена журі Леона Юрчича (Хорватія) про особливості роботи вчителів природничо-наукового профілю у Європі.





12-00 - Урочисте відкриття Міжнародного фестивалю "Наука на Сцені"


13-00 - Початок Ярмарку педагогічних ідей, ознайомлення з представленими проектами членами міжнародного журі та відвідування фестивалю вчителями Харкова та студентами, анкетування відвідувачів.







16-00 - Урочиста церемонія закриття, оголошення переможців, вручення міжнародних сертифікатів та подарунків. І ми .... СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ! УРА! Не віриться, але факт.





Немає коментарів:

Дописати коментар