понеділок, 29 січня 2018 р.

Перед тим як вивчити будову квітки ми ознайомилися з екзотичними плодами

Наш світ сповнений незвичайних плодів, про які більшість з вас можливо навіть не знали. Вони виглядають незвично, а спробувати їх - справжня пригода. От така справжня пригода трапилася сьогодні з шестикласниками. Це не випадково, тому що квітка – це репродуктивний орган рослини, з якої в подальшому утворюється плід.  В кінці минулого тижня ми домовилися, що перед тим як вивчати будову квітки, ознайомимося з екзотичними плодами...

По можливості кожен учень принесе на урок будь-який екзотичний плід. Так і сталося. Пропонуємо разом з нами, віртуально звичайно, поласувати смаколиками.

Манго від Жені. Надзвичайно смачний плід, а ще й дуже корисний.
Вічнозелене мангове дерево сягає 45 м у висоту; крона дерева досягає 10 м в обхваті. Нове листя зростає жовтувато-рожевого кольору, проте швидко стає темно-зеленим. Невеликі (кольори від білого до рожевого) квітки після їх розкриття мають аромат, схожий з ароматом лілій. Після в'янення квіток до дозрівання плодів манго зазвичай проходить 3-6 місяців.
Плоди манго часто використовуються в домашній медицині в Індії та інших азіатських країнах. Наприклад, в Індії манго застосовують для зупинки кровотеч, для зміцнення серцевого м'яза і для кращої роботи мозку.
Гранат від Олі.
Гранатове дерево виростає до 7 метрів у висоту і доживає до 20 років. На всіх територіях популяції гранатів є відстань між деревами ві 1-ого метра, оскільки дерево потребує великої кількості світла, а при недостачі світла припиняється цвітіння. Гілка гранатового дерева досягає до 20см, тонші гілки вкриті голочками, деревина невеликої міцності. Листочки яскраво-зеленого забарвлення, до 8 см довжини, до 2 см ширини. Листки прості, жилкування листків сітчасте, листкорозміщення кільчасте: до 6 листків на одному рівні.
На одному гранатовому дереві протягом урожайного сезону виростає до 200 гранатових плодів, масою до 0.5 кг кожен. Зверху плоди покриті шкіркою, товщина якої становить до 3 мм. Під шкіркою, насиченою дубильними речовинами, червоного забарвлення міститься велика кількість зернинок. Ці зернини зверху мають шар м'якоті, а всередині невелика кістянка. Саме цю м'якоть, із кістянкою усередині, люди споживають як харчовий продукт.
Від Діми помело
Поме́ло, інколи помпе́льмус або ше́ддок - вічнозелена рослина, дерево роду цитрус (Citrus) та його плід, блідо-зеленого або жовтого кольорів, за розміром більший за грейпфрут. Вага плоду, солодкого за смаком, може сягати кількох кілограмів, діаметр — до 30 сантиметрів. Вважаються придатними для вживання в їжу не тільки дольки, а і м'якоть та шкірка, яка не така гірка як у інших цитрусових. Від грейпфрута помело відрізняється більшими волокнами і дуже солодким смаком. На побутовому рівні вважається, що помело — сорт грейпфрута, однак генетики вважають, що грейпфрут — видозмінений нащадок помело. Живильна цінність і користь для здоров'я: джерело вітамінів А, В і С, а також кальцію, фосфору і харчової клітковини. Сезон помело в Таїланді триває з липня по вересень.
Кокос від Ігоря
Кокос - одна з небагатьох рослин, чия наукова назва не належать до грецьких коренів. Вона походить від португальського coco - «мавпа», і дана за плями  на горісі, які роблять його схожим на морду мавпи. Свіжу м'якоть використовують для приготування численних страв і ласощів. Тверду оболонку кокоса використовують для різних виробів - посуду, гудзиків, іграшок, сувенірів і навіть музичних інструментів. Кокосовий горіх, - це кістянка,
Апельсинчик від Ані
 Ох і намучилися хлопці з кокосом. Ігор з дому взяв і гвіздок, і молоток.

 Нарешті! Можна спробувати коксовий сік!





Хочу подякувати батькам за розуміння. Я знаю - ціни на екзотичні фрукти "кусаються". Але краще один раз побачити, чим сто разів почути.
ДЯКУЮ!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар