пʼятницю, 10 березня 2017 р.

Національний Балет Грузії "Сухішвілі" - це круто!


Багато чула про грузинський балет "Сухішвілі". Але все якось не складалося. І ось здійснилося! 9 березня 2017 року, Національний палац мистецтв "Україна". Національний Балет Грузії "Сухішвілі". ...І я на концерті. З самої першої хвилини і до останньої не могла відвести погляду від сцени. Це щось неймовірне! Сотня артистів, які рухаються абсолютно синхронно і динамічно. Створюється враження, що вони парять над сценою, пливуть, летять, не торкаючись її ногами. Танець з шаблями захоплює. Дуже тонка грань між небезпекою і мистецтвом.
Танці Сухішвілі - надзвичайно емоційні. На сцені відбувається щось неймовірне: танцюристи крутяться на колінах по колу, танцюють гопак, кидають шаблі та кинджали, потім віртуозно їх підхоплюючи. А жінки пливуть по сцені немов лебідки у своєму вишуканому вбранні.
Кожен з танців уособлює собою якусь міні-сцену або побут та життя людей у різних регіонах Грузії. 


Сімд — один з масових та красивих танців. Це весільний танець, що виконується кількома парами чоловіків та дівчат. Одяг суто чорний у чоловіків та білий у дівчат — традиційні весільні кольори та символ полярності і двох протилежностей — жіночої та чоловічої. У схемі танцю кілька перебудов та ліній, які постійно змінюються, залишаючи прекрасну симетрію.

Особливої уваги заслуговує танець воїнів хорумі. Танець зображує життя та побут воїнів, їх битви та перемоги. Окрім цього хорумі вважається візитівкою балету.

Здивував "Гопак" у виконанні грузинів! Спочатку це був наш український  танець, але далі все змішалося  і українська музика, і грузинські танцювальні рухи! Зал вибухнув оплесками! 





20 хвилин антракту - можна зайнятися фотосесією!





Танець мхедрулі має войовничий та нестримний характер, оскільки його виконують вершники. У своїй хореографії він поєднує міць та силу коня і завзяття та цілеспрямованість вершника. Танцюристи виконують складні па на пальцях, багато поворотів та віртуозні вправи на колінах..


Весь концерт пройшов на одному диханні! Було два відділення і невеликий антракт. Концерт варто відвідати, всім раджу. Ви не залишитесь байдужими до культури грузинського народу. Яскраво, чітко, ритмічно, ніжно, щиро! 

Немає коментарів:

Дописати коментар