середу, 6 вересня 2017 р.

Урочисті збори з нагоди посвяти першокурсників у студенти НМУ ім. О.О. Богомолця і наш син серед першокурсників


4 вересня 2017 року в Національному медичному університеті імені О.О. Богомольця відбулася Посвята першокурсників 2017 року у студенти.
Ректор НМУ, член-кореспондент НАМН України, професор Катерина Амосова привітала юних першокурсників.
«Сьогодні в Університеті велике свято – це традиційні урочистості, коли НМУ приймає у свою сім’ю поповнення вступу 2017 року. Це надзвичайний день тому, що Вас прийшли привітати високоповажні, талановиті, відомі особистості –  голова Наглядової ради НМУ, громадський діяч, професор Юрій Щербак; народний депутат України, Голова Комітету Верховної ради України з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець; народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Володимир Співаковський; президент НАМН України, академік Віталій Цимбалюк; член Наглядової ради НМУ, директор Інституту фізіології НАН України, академік Олег Кришталь; член Наглядової ради НМУ, директор Інституту нейрохірургії імені А.П. Ромоданова, академік НАМН України Євгеній Педаченко; директор департаменту гуманітарної та соціальної політики Кабінету Міністрів України Віталій Коблош; заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник; директор Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова НАМН України Олександр Усенко; начальник Національного військово-медичного клінічного центру «Головний військовий клінічний госпіталь» МО України, генерал-майор медичної служби Анатолій Казмірчук, начальник Української військово-медичної академії, полковник медичної служби Валерій Савицький, а також батьки та гості, – сказала ректор, – Цього року наша Україна відзначила 26 річницю своєї незалежності, виросло нове покоління для яких слова «свобода, демократичні цінності» не просто слова, а життєві прагнення. Ми пишаємося, що членами університетської спільноти є герої – наші студенти та співробітники, а Ви, дорогі першокурсники, станете гідними наслідниками величної справи медицини», – наголосила Катерина Амосова.


Урочисті Збори розпочалися підняттям Державного прапора України, право підняти українську символіку було надано бійцю 25-ої аеромобільної десантної бригади, старшому лейтенанту медичної служби, асистенту кафедри ортопедичної стоматології Святославу Прохорову та учасниці бойових дій на сході України, санінструктору ЗСУ, студентці 2 курсу медичного факультету №2 Інні Цибаловій. Почесне право підняти прапор Національного медичного університету імені О.О. Богомольця надали воїну АТО, студенту 6 курсу медичного факультету №3 Дмитру Прядуну і волонтеру-медику Майдану, студентці 5 курсу медичного факультету №2 Олесі Жуковській.
В урочистий день університетська спільнота згадала і ім’я студента-героя Володимира Юричка, який волонтером пішов захищати Україну і загинув смертю хоробрих. Університет має традицію – покладання квітів до Меморіалу студентам і викладачам Університету, які віддали своє життя в ІІ світовій війні та до пам’ятної стели героїв Небесної сотні. Право покласти квіти від університетської спільноти отримали першокурсники.




За дорученням та від імені Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, студентів привітав директор департаменту гуманітарної та соціальної політики Кабінету Міністрів України Віталій Коблош. Він зачитав вітання студентам, колективу та професорсько-викладацькому складу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця. Прем’єр-Міністр України у вітальному адресі звернув особливу увагу на те, що НМУ імені О.О. Богомольця став першим та єдиним медичним вищим навчальним закладом, який отримав 3 зірки у світовому університетському рейтингу QS World University Rankings. Віталій Коблош від себе щиро побажав студентам нестримного пошуку знань та завзяття, а також наголосив на тому, що Президент України спільно з Урядом та ВРУ працюють над тим, щоб кожен випускник університету отримував гідну зарплату та конкурентоспроможні можливості у роботі. Такі побажання бурхливими оплесками підтримала університетська спільнота.

Як зауважив голова Наглядової ради НМУ, професор Юрій Щербак, день Посвяти першокурсники запам’ятають на все життя, бо саме сьогодні вони вперше одягли білі халати і від нині ввійшли у сферу людського духу – медицину. Подвигом вірного служіння людям стала історія Олександра Богомольця, яку розповіла народний депутат України, Ольга Богомолець. Ольга Вадимівна запевнила, що студенти житимуть та навчатимуться у вільній країні, а їхнє багатство – це знання, віра у власні зусилля та саможертовне ставлення до пацієнта.

Народний депутат України Володимир Співаковський у цей урочистий день нагадав студентам, що кожна людина вільна у виборі своєї професії, а єдине від чого залежить студент-медик – це Клятва Гіпократа та захист людського здоров’я. З першою професійною перемогою першокурсників привітав заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник. Він зауважив, що студенти вступили до найавторитетнішого медичного вишу України та обрали найважливішу та найгуманнішу у світі професію. Від імені НАМН України студентів-першокурсників також привітав президент НАМН України, академік Віталій Цимбалюк. Віталій Іванович побажав студентам здоров’я, щастя, бути патріотами та гідними наслідниками видатних корифеїв, які прославляли Університет протягом 175-ти річної славетної історії. Директор Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова НАМН України Олександр Усенко побажав першокурсникам виконати один важливий подвиг – навчатися, щоб стати найкращими лікарями, адже саме високий професіоналізм – це патріотизм перед Батьківщиною.


Нова генерація першокурсників представляє всі двадцять сім регіонів України, в тому числі – Автономну Республіку Крим (14 осіб). Серед зарахованих 280 студентів вступили з конкурсним балом від 190 до 200, а 454 особи отримали золоті та срібні медалі або дипломи медичних коледжів з відзнакою. Окрема категорія студентів, яка має державну підтримку та знаходиться під особливою увагою адміністрації Університету – це члени родин учасників АТО. В цьому році на перший курс зараховано 32 таких студента.
Цього року вперше білі халати, які є символом гідності лікарської професії, одягнули 2251 студент НМУ імені О.О. Богомольця.
.... і наш син серед першокурсників НМУ ім. О.О. Богомольця. Ми пишаємося тобою, Назарчику!!! Хочемо, щоб ти був СПРАВЖНІМ ЛІКАРЕМ, не байдужим до людського горя. Я рада, що ти продовжуєш династію лікарів нашої родини. Продовжуєш справу діда і прадіда.  Успіхів тобі у навчанні!)))) 








Немає коментарів:

Дописати коментар