вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Свято Покрови Пресвятої Богородиці, або всі дороги ведуть до храму


Ранок 14 жовтня, моросить дрібний дощик, люди стікаються, як струмочки, до Свято-Покровського храму, де сьогодні престольне свято. Святково одягнені, з піднесеним настроєм, вони йдуть на Богослужіння. У синій височині пливуть звуки церковних дзвонів… Цей день сповнений великої любові, яку відчувають до Матері Божої усі християни.
Божественну літургію звершив настоятель храму протоієрей Георгій Бойко.

Він розповів про історію свята і зазначив, що подробиці подій збереглися в описі життя святого Андрія, Христа заради Юродивого.

– Під час богослужіння блаженному Андрію явилася Божа Матір. Вона йшла від входу до амвону у супроводі святих Іоанна Предтечі та Іоанна Богослова. Це бачив також учень святого Андрія – Епіфаній. Після молитов Пресвята Богородиця увійшла у вівтар і, знявши з голови покривало, розпростерла його над присутніми у храмі. Цим Вона показала своє заступництво за кожного православного християнина, який просить у Неї допомоги, – розповів
Батюшка  додав, що Пресвята Богородиця, будучи Матір’ю Христа, стала Матір’ю для кожного з нас.
– Вона особливо молиться за рід людський перед Богом і покриває кожну людину Своїм покровом. Хай Божа Матір оберігає наш боголюбивий український народ від усякої небезпеки і скорботи, а Господь нехай подарує нам мир і процвітання на довгі літа, під небесним Покровом Пречистої Діви, – побажав настоятель храму.








Отець Георгій нагадав історію свята Покрови Пресвятої Богородиці та побажав мужності і стійкості захисникам вітчизни.
Нагадав, що для козаків Покрова була найбільшим святом. Цього дня відбувалися вибори нового отамана.
Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю козаки вважали своєю заступницею і покровителькою.

Немає коментарів:

Дописати коментар