вівторок, 22 січня 2019 р.

Вивчаємо кровоносну систему, або урок біології з елементами STEM


Рух крові по судинах є необхідною умовою для підтримання життєдіяльності організму. Серце і кровоносні судини утворюють систему кровообігу. Судини системи кровообігу людини складають велике і мале кола кровообігу. По малому колу кров від серця надходить до легенів, де забирає кисень і віддає вуглекислий газ. По великому колу кровообігу кров розносить кисень і поживні речовини до клітин усього тіла і забирає від них вуглекислий газ і продукти розпаду речовин, які виводяться з організму.

На уроці біології учні створювали модель кровоносної ситеми, працюючи  в парах. Обовязкова умова - на моделі мають бути  клапани: дво-, трьохстлкові, півмісяцеві, кишенькові.

Діти успішно справилися з завданням, а головне запамятали:
  • мале коло кровообігу починається в правому шлуночку і закінчується в лівому передсерді;
  • велике коло - починається в лівому шлуночку  і закінчується в правому передсерді
Власноруч створені моделі ілюструють процес кровообігу людини.
Впроваджуючи STEМ – освіту на уроках біології  дитина отримує набагато більше автономності. За рахунок такої автономності, вчиться бути самостійною, приймати власні рішення та брати за них відповідальність. Навички критичного мислення та глибокі наукові знання отримані в результаті навчання за STEM, дозволяють дитині вирости новатором – двигуном розвитку людства.
Людина, яка змалку навчилася робити вірогідні припущення та імпровізувати, експериментувати та аналізувати результати, досягне успіху незалежно від подальшого шляху.

Немає коментарів:

Дописати коментар