пʼятницю, 21 липня 2017 р.

Європейський фестиваль «Science on Stage» - 2017: день 5 – закриття Фестивалю і термальні води Дебрецена

Про попередній день Фестивалю 
можна прочитати ТУТ
Добрий день, дорогі читачі і гості блогу. Сьогодні я розповім про останній день Європейського фестивалю «Science on Stage» - 2017. 2 липня. І все як в попередні дні: підйом, сніданок, дорога до  конференц-центру Kölcsey.
З 9-00 до 10-00  - On Stage Performances. Далі всі учасники Фестивалю представляють свої проекти та експерименти на стендах на виставці .... Останні штрихи!)))) Знайомства продовжуються, ідей і планів стає щоразу більше!))))


Нові знайомства - це колега з Нідерландів. Домовилася про співпрацю.


....І на карті Європи з'явився прапорець з нашими координатами!)))) Спільні проблеми будемо вирішувати разом.




А це фото на згадку з професором з Лондона Девідом Фантобі.


13-00 - церемонія закриття Європейського фестивалю «Science on Stage» - 2017.
Найбільший європейський освітній ярмарок для вчителів STEM  добіг кінця. Близько 450 найкращих вчителів та викладачів навчальних закладів з 30 країн світу зібралися разом для обміну інноваційними концепціями навчання. Вони представили свої найбільш інноваційні ідеї від викладачів для викладачів на ярмарку, в майстернях та виступах.
Нагадаю, учасники були обрані через конкурсні національні заходи у своїх країнах у 2016 році.
Дев'ять вчителів були нагороджені Європейською премією STEM Teacher Award (представники Чехії, Данії, Німеччини, Греції, Франції, Швейцарії, Італії, Португалії).






Звучить оголошення наступного Фестивалю:
Європейського фестивалю «Science on Stage» - 2019 відбудеться в ПОРТУГАЛІЇ,


На сцені команда з Португалії...


Фестиваль закінчився! Маса емоцій, маса позитиву!))))
Кожен учасник Фестивалю одержав сертифікат


Саме сьогодні в нас є вільний час. Довго не думали. Вирішили піти на термальні джерела Інтернет підказав, що Дебрецен всесвітньовідомий термальний курорт.
Лікувальна купальня Дебрецена розташована в парку Надьердьо (Великий ліс) - одне з найпопулярніших курортних місць Угорщини (це було поряд з гуртожитком, де ми зупинилися, через дорогу). Комплекс утворюють криті купальні, пляж з термальними і звичайними басейнами і критий «Середземноморський» аквапарк Aquaticum.
Місто Дебрецен знаходиться на перетині територій Хайдушаг, Ніршег і Хортобадь. Початком розвитку культури купання тут вважають першу половину XIX ст., В 1826 р. в Надьердо була побудована перша купальня. Термальна вода знайдена тут у 1929 р. Після досліджень, проведених в 1960 р., це місце було оголошено лікувальним. Відкрили в 1984 р., купальню реконструювали в 2002 р., а в 2003 р. відкрили «середземноморську» купальню «з ефектами». Лужна вода джерела має температуру 63 градуси і містить хлор, вуглеводи, йод, бром і сіль. На курорті лікують захворювання опорно-рухового апарату, ревматизму, нервової системи і невралгію.
Будемо ВІРИТИ, що і ми за чотири години підлікувалися!)))))
Все СУПЕР!!! Словами не передати!
На фото - два басейна синій і рожевий, в синьому вода +20, в рожевому - + 60. Ну, що? Уявили як то,  з рожевого та в голубий?!))))




Це звичайний басейн - просто поплавати! 


 Це басейн з водоспадами, які працюють періодично.


А цей басейн - з гейзерами, які також включаються через певні проміжки часу.
Крім цих басейнів, ще є басейн під відкритим небом. Ми спочатку були там, а потім стало прохолодно і ми перебралися в середину. Де набагато краще!)))
P.S/ Квиточок коштує 2000 форинтів, це - 200 гривень.


 А це - я, із величезним зарядом енергії і позитиву!)))))


Наша вечеря! Завтра ДОДОМУ!))))





Немає коментарів:

Дописати коментар