пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

Мереживо осінніх барв, або репортаж з мого саду


Осінь. Різнобарвна, розмаїта. Спочатку вона пишна, золота й сонячна, а потім сумна, дощова, холодна. Восени красиво. Листя на деревах постійно змінює колір, а згодом і зовсім опадає на землю, вистилаючи її м’яким килимом.
І ось у середині осені з’явився  чарівний острівець тепла й сонячної погоди, який називається бабиним літом. Його особлива прикраса - сріблясте тонке мереживо павутини, що блищить у кожному кутку.

Звичайно, кількість осінніх квітів не така велика і різноманітна як літніх, але, тим не менш, їх достатньо, щоб прикрасити осінній сад і наповнити його приємним ароматом, зробивши при цьому унікальним і неповторним. 

Після дощу з новою силою зацвіли яскраві осінні квіти – айстри, чорнобривці, хризантеми. троянди…  Погляньте на ці жовті хризантеми. На фоні темної вологої землі, зів'ялої трави, серед сірого осіннього дня ці квіти схожі на маленькі сонечка. Вони веселі, жовті, кругленькі. Вони наче зігрівають все навколо себе жовтими, теплими пелюстками-промінчиками. Мені взагалі подобаються квіти. Але хризантеми - особливі. Вони - останній привіт літа перед довгою, похмурою, холодною зимою.

Хризантеми в моєму саду різних кольорів: білі, жовті, темно-червоні, бузкові  з терпким гіркуватим запахом.



Погляньте на ці чорнобривці. Все літо і осінь, до перших морозів, ці яскраві невимогливі квіти прикрашають сад, дарують  радість і теплоту. Клумби із них випромінюють сонячне світло.












І повітря змінилося. Тепер воно наповнене новими осінніми пахощами - запахом сухої трави, опалого листя, вогкості, стиглих яблук, осінніх квітів, винограду. Повітря ніби стало чистішим. Відчувається свіжість і прохолода.
Осінь - красива, мінлива й зовсім ненудна пора.

Немає коментарів:

Дописати коментар