пʼятниця, 11 листопада 2016 р.

9 листопада - День української писемності та мови 

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем - це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця - письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря.
Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
Цікаві заходи приурочені до Дня української писемності та мови пройшли в Лемешівській школі. 
На лінійці, підготовленій учнями 5, 8 і 10 класів, школярі дізналися цікаві факти про виникнення писемності, збагатили свої знання відомостями про видатних майстрів слова і, звичайно, звучали проникливі слова про красу і багатство рідної мови. Нікого не залишило байдужим чудове виконання пісень "Лише у нас на Україні", "Рідна мова" у виконанні нашої прекрасної  вокалістки Олі Хобти.



Учні 8 - 11 класів нашої школи  та їх вчителі стали учасниками Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Назва цьогорічного диктанту актуальна - "Україна на зламі тисячоліть". Школярі старалися написати диктант якнайкраще, бо кожен учасник відчував себе частинкою великого і славного народу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар