вівторок, 11 серпня 2015 р.

Попив живої води – і зцілився

Пам'ятаєте, в казках є жива вода і мертва? Попив живої води – і зцілився. Казки казками, а в житті все буває. У селі Онишківці, на межі Рівненської та Тернопільської областей, будь-якого дня і будь-якої погоди — людно. Тут, у скиті святої праведної Анни, б`є чудотворне джерельце, розтікаючись у невеличке озерце.  Надзвичайна чистота і блакить води вражає. Його життєдайна вода, збагачена кремнієм та сріблом, зцілює від багатьох недуг. Та найперше — позбавляє безпліддя подружніх пари.
За біблійними переказами, свята Анна в шлюбі з Іоакимом тривалий час не мала дітей. І лише палкі молитви, піст й глибока віра подарували їм народження доньки Марії — Пресвятої Богородиці. Тож у християнстві свята Анна вважається покровителькою материнства, й саме в неї бездітні жінки вимолюють діточок. За легендою, Анна вказала на цю благодатну місцину багато століть тому, явившись хлопчикам-пастушкам. І поруч забило цілюще джерело. Відтоді й проявляються цілющі властивості його води.
До озера ведуть східці, а з іншого боку — закриті купальні, чоловіча й жіноча. Жінки тут ходять до джерела в спеціальних сорочках, які можна придбати в церковній крамниці. Перед тим, як зайти у воду, треба помолитися до святої Анни й загадати бажання — одужання. Після цього тричі зануритися у воду з головою. Цікаво, що речі, в яких купаєшся, не можна прати. У них рекомендують спати, аби позбутися безсоння й інших проблем.

А ще цілющої води можна набрати в криниці біля храму й використовувати впродовж року — вона не псується. Ще зі скиту святої Анни привозять кремній. Цей мінерал чудово знезаражує воду й робить її оздоровчою.

Немає коментарів:

Дописати коментар