вівторок, 5 січня 2016 р.

Різдвяний подарунок від .... гіпеаструма 

Як раз до Різдва розцвіла одна з найгарніших кімнатних квітів – гіпеаструм. На довгому квітконосі сформувалися чотири білосніжні  квітки. Дивно!.. На протязі минулого літа саме ця рослина цвіла двічі. Я висадила її в відкритий грун і регулярно поливала. А цвітіння в січні - це мабуть Різдвяний подарунок .... для мене! Вдячна  безмежно ...!!!!))))) 
Гіпеаструм (Hippeastrum) – найпоширеніша рослина з родини амарилісових, вирощується в домашніх умовах. Родом він з Південної Америки, налічує більше 80 видів. У культурі – з 18 століття. Назва складається з двох грецьких слів, які переводяться як «вершник» і «зірка».
Чимало літературних видань називають його амарилісом, але гіпеаструм і амариліс – дві різні квітки з однієї родини амарилісових.
Гіпеаструм – багаторічна цибулинна рослина з родини амарилісових. Товста округла цибулина гіпеаструма складається з короткого стебла і зімкнутих лусочок. Залежно від виду вона буває від 5 до 10см завтовшки. Листя гіпеаструма яскраво-зеленого кольору, ременеподібне, з'являється або на початку цвітіння, або вже після формування квіток.
Квітконос у гіпеаструма порожнистий, досягає іноді метрової висоти, на ньому формується від 2 до 6 квіток, зібраних у суцвіття-парасолю. Забарвлення квіток від білого (Alfresco, Snow White), рожевого (Sweet Nymphбел), до темно-вишневого (Barbados). Бувають кремові (Harlequin), лимонні (Lemon Lime) і помаранчеві (Orange Souvereign) гіпеаструми, однотонні й смугасті (Dancing Queen, Lady Jane), прості й махрові (Pavlova), ароматні і без запаху. Зацвітає гіпеаструм взимку або навесні.

Немає коментарів:

Дописати коментар