суботу, 15 липня 2017 р.

Європейський фестиваль «Science on Stage»-2017: день 2 – реєстрація в конференц-центрі Kölcsey і офіційне відкриття фестивалю

Про попередній день  подорожі
можна прочитати ТУТ
І ось настав перший офіційний день Європейського фестивалю «Science on Stage» - 29 червня. Ранок розпочався о 7-00 (враховуючи те, що Угорщина живе за І часовим поясом, тобто в Україні була вже восьма година ранку – ми досхочу виспались і відпочили). …А разом з ранком - надзвичайні відчуття: передчуття свята, нових знайомств і, звичайно, позитивних емоцій!)))
О 7-30 сніданок. Біля студентського гуртожитку встановлений величезний намет, а всередині …. справжній ресторан. І на нас чекає шведський стіл!)))
Звертаюся до Вікіпедії  - шведський стіл (буфет) — спосіб подачі їжі, при якому безліч страв виставляються поруч, і їжа розбирається по тарілках самими гостями.
…А в нас очі розбігаються.  всередині намету знаходяться прилавки, на яких по порядку виставлені закуски, перші, другі страви з риби та м'яса, овочі, сири, десерти. Ми (знову нагадаю, ми - це наша українська делегація), проходячи вздовж прилавка, вибираємо ті страви, які  найбільше  подобаються. А це різноманітні смаколики. Особливо запам’яталися угорські ковбаски. Смакота!!!
Це мій перший сніданок в Угорщині.. Скромненько! Правда?!!!


9-00 – поспішаємо  на реєстрацію в конференц-центр Kölcsey. Це від гуртожитку, де ми зупинилися, хвилин 20 трамваєм. купляємо квиточки, а коштують вони 400 форинтів (це один), на наші українські – приблизно 40 гривень.  Замітьте, жодного «зайчика», тому,  що штраф – 20 000 форинтів. 
Трамваї ходять строго по розкладу, який знаходиться на кожній зупинці. Ось наша зупинка Kölcsey. Ще хвилин 10 пішки і ми біля конференц-центру Kölcsey. 


Реєструємося. Кожен учасник Фестивалю отримує гарненьку сумочку з логотипом фестивалю, всередині: бейджик, який дає право проїзду в  міському транспорті Дебрецена, програма Фестиваля, блокнот, ручка, флешка, талони на харчування, інші документи.





Кожен учасник Фестивалю отримав свій стенд (тобто, робоче місце). Мій номер 205 знаходиться на третьому поверсі (номера розподілялися в залежності від теми проекту). Ми розійшлися по своїх  місцях,  йшла підготовка до презентації проектів: закріплювали постери, розкладали необхідні матеріали. Одним словом, готувалися….
Поряд з моїм столиком розташувалися колеги з Італії - фізики.


 Далі - з Португалії, також фізики. 


На цьому фото біленький хлопчина - це Саша Панов, член нашої делегації, студент Харківського педагогічного університету, майбутній вчитель математики і фізики. Президентський стипендіат і просто золота людина. Як тільки в нього з'являлася вільна хвилина, він був моїм перекладачем. Спілкування на Фестивалі - виключно англійською.


Знайомлюся з учасниками Фестивалю. Звичайно, шукаю колег - біологів. Біологічних проектів мало, в основному це фізика і математика. І ось нарешті колега з Греції презентує інтерактивну гру. Спробувала пограти. Цікаво! Обмінялися координатами для подальшої співпраці.

,

З 13-00 до 14-00 обід тут на місці, в ресторані конференц-центру Kölcsey.



15-00 - відкриття Європейського фестивалю «Science on Stage» 2017.  Виступи організаторів Фестивалю, мера Дебрецена, ректора Дебреценського університету.....







Після офіційної частини повертаємося до своїх стендів, ділимося  своїм досвідом і набираємося досвіду від колег. Дійсно, дух Фестивалю від вчителя до вчителя!))))
Нові враження! Нові друзі! Нові емоції! 
Цікаве знайомства - це представники Канади! Справжні представники корінного населення Америки! Через тиждень мало бути 150 років Канаді. Попросили написати привітання своїй країні на українській мові. Я з задоволенням привітала Канаду з ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ!!!


День добігає кінця. Вечеря  з 19-00 до 20-00 тут на місці, в ресторані конференц-центру Kölcsey. Втомилися. Ноги гудуть. Але емоції б'ють через край!))))

Немає коментарів:

Дописати коментар