понеділок, 17 серпня 2020 р.

Водоспад Гук –  місце сили водної стихії Карпат, або відкриваємо для себе Україну

Одним з наймальовничіших куточків Горганського гірського масиву є водоспад Гук, що знаходиться в урочищі Женець на висоті900 мн.р.м. Жене́цький Гук (Жене́цький водоспад) - знаходиться  на потоці Женець (ліва притока Пруту), між масивами хребтів Явірника і Хом'яка-Синяка (гірський масив Ґорґани),  на території Карпатського національного природного парку.

Вода масивним потоком спадає з висоти 15 метрів. Через шум та гул, що доносяться від нього, водоспад отримав свою назву у місцевих жителів. Рано навесні або під час сильних дощів річка Женець стає повноводнішою, від чого водний потік стає бурхливішим.
Нам пощастило  відвідати водоспад Гук, пройшовши еколого-пізнавальною стежкою, що починається неподалік від центральної дороги перед населеним пунктом Татарів біля садиби Женецького природоохоронного науково-дослідного відділення національного парку.
Навколо водоспаду панує флора гірських лук. Завдяки постійному зволоженню та бризкам води, рослинність тут особливо буйна і різноманітна. Водоспад є сильним природним джерелом від`ємно-заряджених іонів, тому перебування біля нього – поєднання приємного і корисного.

Немає коментарів:

Дописати коментар