четвер, 20 серпня 2020 р.

Полонина «Перці» - відпочинок до смаку!

Продовжую ділитися незабутньою подорожжю Карпатами.  Сьогодні розповім про унікальна «Полонину ПЕРЦІ», яка  розкинулася в самому серці Карпат, на висоті 1000 метрів. Саме тут, як на долоні, видніється найвища гора - легендарна Говерла, Петрос і Драгобрат. Ой, а які тут краєвиди! Дух захоплює від побаченого.

 «Полонини Перці» - це мистецький простір, в якому відроджуються гуцульські традиції, «Гостру» назву для культурного осередку організатори обрали не випадково. Запевняють, саме на цій полонині виріс перший на Гуцульщині перець-чилі.
Не аби як здивують старовинні гуцульські будиночки, в яких можна  побачити народження справжніх сирів. Кожен  зможе  долучитися до цього процесу, а потім ще й продегустувати їх.
А в будинку мольфара  можна спробувати  чар-зілля і дізнатися деякі секрети чаклунства. Побували  в хатині гончара, коваля і в «Вурда-маркеті, щоб продегустувати карпатські сири з наливками! Ой, яка ж смакота!
А  як гарно виграють карпатські музики з хатуль Folk, аж все гори чують! Ми не тільки почули  приємні піснеспіви, а ще й  потанцювали  під мелодію легендарної «Гуцулки».
Для дуже роботящих гостей пропонують:
перший у світі майстер-клас з лежання на сіні, або просто погойдатися  на гамаку чи повалятись на гуцульському дивані, який здійснить найзаповітніше бажання.
Тут можна  поринути  в  атмосферу автентики й дізнайтеся більше про те як живуть гуцули: столітні хати, старовинні речі побуту а також унікальна можливість приміряти традиційну одежу.
Тут можна покуштувати гуцульські страви з вогню, приготовані за стародавніми рецептами: банош зі шкварками, деруни з грибами, бограш в казанку, печеня і ще різна смакота.
А це, мабуть, все для медовухи.
Це відпочинок для всієї родини!

Немає коментарів:

Дописати коментар