понеділок, 12 жовтня 2015 р.

Найнезвичайніші тварини світу

1. Ангорский кролик
Ангорский кролик є одним з найдавніших порід кроликів, названих на честь столиці Туреччини - міста Анкари. Ці милі тварини виглядають, як справжня пухнаста хмара з вухами, і в 18 столітті були популярними домашніми вихованцями в королівських сім'ях Франції.
2. Зірконіс
Цей незвичайний кріт, що мешкає в Північній Америці, відрізняється дивним м'ясистим носом. На кінці мордочки у нього знаходиться 22 рухомих рожевих щупальця, які дуже чутливі і використовуються ним як своєрідні антени. Також кріт хизується лускатими лапами і товстим, пухнастим, водовідштовхувальним хвостом, де зберігаються запаси жиру.
3. Ай-ай
Ай-ай - це тварина, схожа на гризуна, яка мешкає на Мадагаскарі. Завдяки зубам, що нагадують білячі і тонкому середньому пальці, ай-ай здобуває собі їжу з дерев.
4. Смугастий тенрек
Якби можна було схрестити джмеля і їжачка, то у них ймовірно з'явився б смугастий тенрек. Це щетиниста тварина, виявлене на Мадагаскарі, покрита смугами жовтих і коричневих голок, які вони використовують для атаки на ворогів.
5. Риба паку
Риби паку є родичами піраній і відрізняються людськими зубами. Паку харчуються в основному рослинами і горіхами.
6. Гігантський ізопод
Гігантський ізопод, що зовні нагадує мокрицю або колорадського жука, виростає до 19-37 см в довжину і досягає ваги близько 1,7 кг. Ці неймовірні істоти мешкають під водою на глибині від 170 до 2000 метрів. Вони ведуть самотнє життя, падальщики, харчуються мертвими китами, кальмарами і рибами. Але вони пристосовані і до тривалих періодів голодування, обходячись без їжі до 8 тижнів
7. Австралійська зміїношия черепаха
Дивлячись на неї, здається, що хтось пропустив змію через черепаху. У цього виду черепахи шия настільки довга, що вони не можуть втягати її назад в захисний панцир. Однак вона має секретну зброю, у разі небезпеки випускає  рідину, яка погано пахне.
8. Носач
Носач - це мавпа середніх розмірів, яку можна виявити тільки в тропічних лісах Борнео. Самці Носача є найбільшими мавпами в Азії, а завдяки великому м'ясистому носі вони, ймовірно, є й самими незвичайними ссавцями.
9. Водяний олень
Цей мініатюрний олень, який при близькому розгляді нагадує вампіра, завдяки великим вигнутим шаблевидної іклами, що досягає до 8 см в довжину. Однак не варто турбуватися, ці олені досить невинні і не було випадків їх нападу на людей.
10. Аксолотль
Аксолотль відноситься до личинок мексиканських амбістом або тигрових амбістом. Личинки цього виду не піддавалися метаморфозу, а дорослі особини залишаються водними і з зябрами. Аксолотль високо цінується вченими за здатність відрощувати нові кінцівки і навіть частини тіла, включаючи хребет і частину мозку у разі їх втрати.
11. Красногуба риба-ластівка
Здається, ніби ця риба вирішила нафарбувати губи яскраво-червоною помадою. Красногубі риби мешкають на глибині 30 метрів на Галапагоських островах. Цікаво, що вони більше пристосовані ходити по морському дну, а не плавати. Коли риба досягає зрілості, вона починає використовувати свій спинний плавник в якості приманки.
12. Блакитна риба-папуга
Ця дивна  риба вважається делікатесом в багатьох країнах світу. У Полінезії її подають сирою, і вона колись вважалася "королівської їжею". Вони відносяться до риб-папуг, які здатні обволікати себе прозорим слизом, щоб захищати себе від хижаків. Самці можуть виростати до 120 см в довжину.
Джерело: http://svitup.com/tayemnyci-pryrody

Немає коментарів:

Дописати коментар