середа, 1 червня 2016 р.

1 червня - Міжнародний День Захисту Дітей, Всесвітній день батьків 

Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – «International Day for Protection of Children» ‒ прекрасне свято радості та надії.
Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

У Міжнародного дня дітей є свій офіційний символ – прапор. На зеленому полотні, який символізує зростання та гармонію, навколо знаку Землі розміщені фігурки ‒ червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, ‒ це символ нашого загального дому.

Всесвітній день батьків 
Це свято є офіційною міжнародною подією, закріпленою рішенням на рівні Генеральної Асамблеї ООН від 17-го жовтня 2012-го року № A/RES/66/292 і відзначається щорічно в перший день літа. 1-го червня на підтримку батьків по всьому світу.

Бути батьками для своїх дітей, прикладом і беззастережним авторитетом - це високий привілей! Це радість і нескінченне щастя! Сенс життя і її найбільш явна й практична надія.

День батьків жодним чином не заміщає таких свят, як День батька (День тата), День матері або День сім’ї. Він покликаний підтримувати кульмінаційні акценти подібних понять. Символічно, що саме в цей день відзначається і «Міжнародний день захисту дітей».

У цей День  приєднуюся до привітань на адресу всіх батьків, теперішніх та майбутніх! Бажаю батькам міцного здоров'я, мудрості і сил! Зі святом Вас і Ваші родини!

Люди! Будьмо до дітей просто ласкаві!
Давайте частіше робити заради дітей хоча б маленькі добрі справи. Похваліть зайвий раз дитину. Замість того, щоб зосереджувати свою увагу на тих дрібницях, які вас в дітях дратують, зосередьте її на тому, що вам в них подобається. Це може бути що завгодно: шкільна оцінка, вивчений віршик, розв’язана задачка, посмішка дитини, її зачіска, її голос і таке інше. Як тільки ви знайдете в дитині якусь гарну рису чи прояв, повідомте про це самій дитині. Щира похвала дитині – творить чудеса. Вона може поліпшити настрій дитині на цілий день. Висловлюйте дітям свою вдячність. Не тримайте подяку дитині в собі. Не лінуйтеся сказати дитині: “Спасибі тобі, друже!”. Хай дитина знає, що ви цінуєте її. Пам’ятайте, що навіть незначні слова подяки можуть зробити день дитини значно кращим. Подаруйте дитині посмішку! Обніміть її! Пам’ятайте, це їй потрібно!


Немає коментарів:

Дописати коментар