вівторок, 19 квітня 2016 р.

ЗНО з біології: особливості тесту 2016 року

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з біології у 2016 році складається із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності, а також завдань з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей.

Загальна кількість завдань тесту ЗНО з біології – 50, на виконання яких учасникам тестування буде відведено 120 хвилин.
Завдання з вибором однієї правильної відповіді - до кожного завдання буде подано чотири варіанти відповіді, з яких лише один є правильним. Завдання буде вважатися виконаним, якщо учасник тестування вибрав і позначив правильну відповідь у бланку відповідей А.
До тесту з біології включено 40 завдань з вибором однієї правильної відповіді (від №1 до №40), виконання яких оцінюється в 0 або 1 тестовий бал. 1 бал - якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді не надано.
Завдання на встановлення відповідності (логічні пари) - до кожного завдання буде подано інформацію, позначену цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Щоб правильно виконати завдання, необхідно встановити відповідність інформації, позначеної цифрами та буквами (утворити логічні пари). Завдання вважається виконаним, якщо учасник тестування правильно зробив позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 4) і колонок (букви від А до Д) у таблиці бланка відповідей А.
Тест містить 6 завдань на встановлення відповідності (від № 41 до № 46), що оцінюються в 0, 1, 2, 3 або 4 тестових бали. 1 бал за кожну правильно встановлену відповідність (логічну пару); 0 балів, якщо не вказано жодної правильної логічної пари або відповіді на завдання не надано.
Завдання з вибором трьох правильних відповідей із трьох груп запропонованих варіантів відповідей - до кожного завдання пропонується три групи відповідей. З кожної групи потрібно вибрати тільки одну правильну відповідь. Завдання вважається виконаним, якщо учасник тестування вибрав і послідовно записав три цифри у бланку відповідей А.
Тест містить 4 завдання цієї форми (№№ 47-50), виконання яких буде оцінюватися в 0, 1, 2 або 3 тестових бали. 1 бал за кожну правильно вказану відповідь (цифру) з трьох можливих; 0 балів, якщо не вказано жодної правильної відповіді (цифри) або відповіді на завдання не надано. Цифри записуються послідовно з кожного стовпчика варіантів відповідей.Максимальна кількість балів, яку зможе набрати учасник ЗНО з біології, правильно виконавши всі завдання тесту – 76.
Раджу учасникам тестування з біології ознайомитися з наступними матеріалами:

1.Програма зовнішнього незалежного оцінювання з біології 2016 року

 2.Загальна характеристика тесту з біології 2016 року

  3.Завдання та відповіді на тести ЗНО з біології минулих років
http://osvita.ua/test/answers/biologiya.html

4.Тести ЗНО онлайн з біології
       
5.Курси підготовки до ЗНО
    

Немає коментарів:

Дописати коментар